Quick Health Scan

Introductie

Organisaties zijn steeds meer verbonden met hun afdelingen, klanten en werknemers via media zoals netwerken, web applicaties en internet, een trend die steeds verder zal groeien.  Veranderingen en nieuwe functionaliteiten in web applicaties zijn essentieel om de manier van zakendoen en informatie voorziening mee te laten groeien in de ontwikkelingen. De risico’s die daarmee gepaard gaan zullen evenredig meegroeien zodat een effectief proces om deze risico’s in kaart te brengen en de risico’s verkleinen cruciaal zijn om de continuïteit en betrouwbaarheid van diensten en reputatie te waarborgen.

Quick Health Scan – Web Applicaties

De Quick Health Scan is een gespecialiseerde dienstverlening waar web applicaties op een zeer efficiënte en op een hoog kwalitatieve wijze wordt getest op kwetsbaarheden welke uw dagelijkse business en reputatie kunnen beschadigen indien kwaadwillende van deze kwetsbare componenten misbruik maken. Door het regelmatig laten uitvoeren van de Quick Health Scan door professionals bent u verzekerd van een hoogwaardige wijze om een helder inzicht te verkrijgen in de beveiligingsrisico’s welke uw web omgeving loopt en een heldere leidraad verkrijgen om beveiligingsrisico’s op te lossen en voorkomen. De rapportages zijn daarbij een zeer bruikbaar instrument, waarnaast u kunt rekenen op ondersteuning door professionals die kunnen steunen op meer dan 10 jaar ervaring!

Vormen van de Quick Health Scan

De Quick Health Scan kan zowel op locatie of op afstand worden uitgevoerd:

 • Ad-Hoc: als een eenmalige nulmeting van uw website of web applicatie;
 • Process: als onderdeel van een proces waarbij de website of web applicatie op vastgestelde punten van een applicatie lifecycle wordt getest. Bijvoorbeeld een periodiek  abonnement of strippenkaart model.

Positionering van de Quick Health Scan

De Quick Health Test kan in alle fases van de Software Development Lifecycle uitgevoerd worden:

 • Development: in verschillende stadia van ontwikkeling van een applicatie;
 • Quality Assurance: in alle stadia van QA zoals acceptatie van een nieuwe applicatie of als onderdeel van een Change Management proces;
 • Production: in productie als een website of web applicatie al “live” is

Voordelen van de Quick Health Scan

 • Voldoen aan de eisen van regelgevingen en procedures (compliancy).
 • Het verkrijgen van inzicht in de meest kwetsbare componenten van web applicaties, broncode of infrastructuur.
 • Het verkrijgen van een leidraad om de gevonden kwetsbaarheden op te lossen en voorkomen.
 • Mogelijkheid tot vinden van kwetsbaarheden in alle fases van Software Development Lifecycle (SDLC): Development, QA en Productie.
 • Bijdrage tot een verhoging van de kwaliteit van applicaties en infrastructuur.
 • Kosten effectieve oplossing met minimale impact op de dagelijkse business activiteiten.